Welkom

Bij de Rootmolen is er één vakantiewoning.

De Rootmolen is een maalvaardige watermolen op de Mombeek. Toch is er op dit ogenblik een onderhoud gepland aan de sluis waardoor we de molen nu niet laten draaien. Reeds in 1284 werd er melding gemaakt van deze molen. Je kan ontsnappen aan de drukte terwijl je logeert in de voormalige graanzolder van de Rootmolen. Indien je de ‘slimme folie’ aan de venster naar de steenzolder aanzet, zie je de steenzolder van de watermolen.

Hedendaagse gemakken zijn aanwezig.  Er is een vaatwasser, wasmachine, droogkast, combi-oven,  flatscreen-tv, PS3, WIFI, chromecast, de mogelijkheid om de batterijen van je elektrische wagen/fiets op te laden.   Er is één slaapkamer.   In de ruime woonkamer heb je twee zetelbedden.

Zorg voor onze aarde staat centraal. Veel streekeigen bomen en hagen werden aangeplant en dat hebben de vogels en andere kleine makkers gemerkt. Van de tuin kom je meestal terug met een verhaal: ‘Heb je de prachtige wilde eendjes, de reiger, de tortelduifjes of de ijsvogel … gezien? Heb je gezien hoe attent de jonge hond is? ”
De hond heet Twinkel en draagt een ‘antenne-bandje’ waardoor ze niet te dicht bij de vakantiewoning komt. ’s Avonds wordt dit vervangen door een ‘blafbandje’ om ’s nachts een ‘blaf-concertje’ te voorkomen.
Je beschikt over huismaakte elektriciteit. Hiervoor rekenen we op de zon.   Verder is er een noodbatterij waardoor het licht blijft branden ook al is een stroompanne in de buurt.
Dus laad jezelf, je elektrische auto of fiets op bij de Rootmolen.

Een reactie op “Welkom

  1. Wij hebben het Paasweekend doorgebracht in de Rootmolen met onze kinderen (13 en 4 jaar). We hebben enorm genoten van het goed verzorgde huis (in Paassfeer), mooi uitzicht, de prachtige omgeving, leuke café-restaurants, het Gallo-Romeins museum en zwembad de Kapermolen. We zijn heerlijk tot rust gekomen, niet ver over de Nederlandse grens, maar het voelde echt als een minvakantie. Met een mooie rondleiding rondom de watermolen aan huis sloten we dit weekend mooi af. Een aanrader! Zeker voor degenen die duurzaamheid hoog in het vaandel hebben, het huis staat in het teken hiervan, zonder dat je het enorm merkt.
    Hartelijke groet aan de zeer attente gastvrouw

    Like

Laat een reactie achter

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s