Activiteiten

Limburgpas aanvragen
In de beide Limburgen vind je een ruim aanbod aan attracties en musea. Met de GRATIS Limburgpas krijg je in al deze attracties en musea leuke kortingen of aanbiedingen. Vul je gegevens in, verstuur ze en je ontvangt een mailtje mét de Limburgpas als bijlage.

Ken je de uitinvlaanderen zoekmachine?

Eco-Limburg
Met de app vind je Limburgse eco hotspots, leuke activiteiten online

Spraakmakkers in het Gallo-Romeins Museum
Probeer ook jij een scheur in het gordijn te maken en wil je kijken naar wat er vroeger was, trek dan zeker naar het museum van Tongeren.

Geniet van Haspengouw(d)
Fietsers, je bent op 500m van knooppunt 125.   Je fietskaart 2015-2016 ligt voor je klaar.
Bereid je ‘loltrappen’ alvast voor op Fietsrouteplanner
Ook vlakbij : een verzorgde buurtwinkel en paarden manège

Al gekeken naar de bloesem-/fruitmeter?
http://www.toerisme-sint-truiden.be/bloesemmeter-online-tst-bloesemmeter.html
In Sint-Truiden zijn er grote fruitplantages, maar ook onze gemeente, Vliermaalroot (een deelgemeente van kortessem) is rijkelijk voorzien van fruitbomen.

Tip voor wandelaars :
Vliermaalroot is gelegen in Haspengouw. Breng dus zeker wandelschoenen of laarzen (leemgrond) mee indien je kiest voor een natuurwandeling. Een informatiepaneel en de start van verschillende wandel-lussen vindt je op 300 m van de rootmolen.

Tip voor fietsers :
Om een fiets te huren, kan je eens kijken bij : https://www.visitlimburg.be/nl/fietsverhuurpunten

Bij de fietsboetiek kan je enkel elektrische fietsen huren aan €30/dag per fiets. De mensen van de fietsboetiek kunnen de fietsen ook naar de Rootmolen brengen zodat je van bij de Rootmolen kan vertrekken en aankomen.  Ward;De Fietsboetiek; Dorpsstraat 18; 3720 Kortessem; 011/571222; defietsboetiek01@gmail.com;www.defietsboetiek.com

Tip voor zwemmers :
Het zwembad van Bilzen, het zwembad van Sint-Truiden.
Het nieuwe Hasseltse zwembad Kapermolen is officieel geopend sinds de zomer van 2016. Het zwembadcomplex heeft een groot sportbad van 25 op 20 meter. Verder kunnen bezoekers terecht in een klein sportbad van 25 op 10 meter, een wildwaterbaan, een kinderbad en een golfslagbad. Bovendien kan je bij mooi weer buiten zwemmen in het olympisch buitenbad of genieten op de ligweide of in de Bermudas Beach Bar.  Er is nu  plaats voor meer zwemmers.

Een echte wijngaard
Eén kilometer van de Rootmolen kan je op afspraak de wijngaard van Scorpion  in Vliermaal bezoeken. Zo kan je bij de volgende feestelijke gelegenheid bij je bubbels terugdenken aan je bezoek aan Scorpion. Hierbij foto’s van ons bezoek.

Binnenhuisactiviteiten
Als de zon schijnt, is het binnen heerlijk vertoeven aan het groot zuid-gerichte venster. Ook zonder zon kan je fijn cocoonen in de Rootmolen. Wanneer je de gordijnen ‘s avonds dichtschuift, is het knus en gezellig. We hebben verschillende gezelschapsspellen klaargelegd. Er is een videotoestel en dus ook enkele video’s. Er is een PS3, waardoor je enkel films kan bekken.

Wie wil, kan kiezen tussen een aantal ‘in-door’ rondleidingen. Je kan uitleg krijgen over de molen met haar binnen- en buitenwerk. Je kan ons uitvragen over de warmtekrachtkoppeling die vroegen instond voor een deel van de elektriciteitsproductie van de rootmolen. Of, je kan alles te weten komen over ons intern elektriciteitsnet dat automatisch opspingt wanneer het openbaar elektriciteitsnet wegvalt. Over de laatste twee onderwerpen zijn we zo enthousiast dat we erover geschreven hebben in de blog van deze website.

Tuinactiviteiten
Op de één of andere manier is het zo dat we meestal  zelf van de tuin terugkomen met een verhaal. Een tuinelfje, een reiger, de mooiste eenden, …  Er is ons hondje : Twinkel. Twinkel is een hartendief en een echte dief. Onlangs is ze binnen gebroken om een hondenkluif te pikken. Twinkel plaagt graag de ganzen.

De fruitbomen zijn vrijgevig met kersen, appelen, pruimen, …

Volgens onze oudste dochter wonen we in de ‘middle of nowhere’.
Toch ben je snel in Tongeren, Hasselt, Borgloon en Genk.

En volgens onze jongste dochter is de vakantiewoning gelegen in een klein paradijsje.

Voel je vooraf al op vakantie
Tongeren : de eerste stad….

Laat een reactie achter

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s