Noa verzamelt appelen, kastanjes en noten

Noa uit de Kempen was met haar familie op vakantie in de Rootmolen.   Haar mooiste uitstap was het bezoek aan de stroopfabriek.   Waarschijnlijk is ze een zoetbekje want tijdens het rapen van de appelen bedacht ze al dadelijk receptjes.

DSC_4410           DSC_4419

Onze gasten uit Rusland waren dan weer enthousiast over Maasmechelen Village en voor onze Engelse gasten (een militair met zijn zoon) was Eben-Emael een top-uitstap.

Advertenties

Bloemen, dat tikkeltje meer!

Bedankt voor de bloemen !DSC_4257

Vorig weekend heeft Marlies ervoor gekozen om in de Rootmolen te overnachten na een huwelijksfeest. Ze heeft ons bij haar vertrek deze mooie bloemen gegeven.   Ze geven nu het appartement dat extra tikkeltje meer.

Dank u Marlies

Fietsen , een top-activiteit?

Twee verschillende gezelschappen hebben de tijd genomen om me uitgebreid uit te leggen dat de fiets-infrastructuur hier heel goed is, de landschappen het hem doen…. De zon zal er ook zeker voor iets tussen zitten. Zo was de pi(t?) stop bij bistro De Horne zeker de moeite waard. Het gezelschap van Chantal Puttemans benadrukte dat de Rootmolen goed gelegen is.   (dichtbij Bokrijk (16 km), C-mine, Tongeren..)

Om onze gasten te bedanken, kregen ze pompoenen en courgettes omdat de tuin ons hier goed in voorziet.

DSC_4214

Uitstap-ideetjes van onze gasten – einde juli/begin augustus 2017

Sinds 2004 komt de familie Sypré einde juli/begin augustus vakantie vieren bij de Rootmolen.   ‘Vieren’ is het juiste woord : BBQ, lekker eten, kaarten, uitstapjes….  Dit jaar ontsnapte de familie niet aan mijn nieuwsgierige vraag : ‘Wat is het leukste van je verlof dit jaar?’
Dit is het antwoord :
– de avonturenberg in Beringen (foto)
20479560_10155629613029861_4518230193650128046_n
– de speeltuin De Alk in Alken. (foto) Bij de Alk leken de prijzen laag te zijn.20750523_10155653903564861_1189393398_n

De uitstap-ideetjes van andere gasten uit deze periode :
–  diverse wandelingen in de buurt
–  de grotten van Maastricht (hier hadden de gasten bijzonder veel geluk met de gids)
–  de begijnhofkerk  van Sint Truiden (weeral geluk met de gids).

uitstap-ideetjes

uitstap-ideetjes

Toen onze zoon een kleuter was, vroeg hij me ’s avonds met een brede glimlach :’Mama, wat vond jij nu vandaag het leukst?  Alleen de vraag al, toont me dat ik hier te maken heb met een ras-echte levensgenieter.
Lange tijd heb ik me niet meer afgevraagd wat het leukst was, tot ik me bevond in het gezelschap van Geert Goffin van ‘Gast-vrij’.   Ze vraagt haar gasten naar de fijnste ervaring/uitstap op het einde van het verblijf.

Hier is het antwoord van mijn gasten in de eerste helft van juli 2017:
– ‘De tentoonstelling ‘Timeless Beauty’ in het Gallo-Romeins museum was zo de moeite dat we de tentoonstelling twee keer bezocht hebben.   De eerste keer ’s zondags met de dansvoorstelling en daarna nog een keer.’
(Je kan overwegen om de city-pass van Tongeren aan te schaffen.)
– Een andere aanrader : Bilzen Mysteries met Jan Decleir (hiervoor heb je wel een tablet nodig.).
– Voor de 2,5 jaar oude Liene was de speeltuin van Bokrijk een topper;   Blijkbaar zijn niet alle speeltuinen voorzien voor kinderen van deze leeftijd.   Bokrijk had Liene veel te bieden.   Haar ouders Liene vertelde me dat gehandicapten hier heel goed kunnen spelen.
– Het zwembad van Hasselt is pas vernieuwd.   Er is een mooi buitengedeelte, maar ook bij donker weer is er genoeg te beleven binnen voor kleuters.

Toch merk ik dat veel gasten gewoon bij de Rootmolen willen zijn : cocoonen of genieten van het zuid-terras met een drankje.  Sommige kinderen willen helemaal niet op stap en blijven liefst in de buurt van de vijver op zoek naar kikkers, eendjes…

Dit zijn de begin – juli 2017 – tips.

 

Voel je ‘gast-vrij’

Beste gasten, ik vertel jullie graag over mijn ontdekking van vorige week.

‘Gast-vrij’ is een initiatief van Geert Goffin, gastvrouw van 2 vakantiewoningen.
Ze is gepassioneerd om haar vakantiegasten unieke uitstappen te laten beleven.
Daarom vraagt ze hen welke uitstap ze het leukst vonden op het einde van elk verblijf.
Op deze manier inspireert ze toekomstige gasten met de ervaringen van vorige gasten.

Eind 2016 ging ze een stap verder met de opstart van ‘Gast-vrij’, een lokaal toeristisch netwerk van logies, uitstapadressen en vakantiegasten. Als gastvrouw van de Rootmolen werd ik uitgenodigd voor een netwerkmoment van Gast-vrij in de culinaire en sociaal-culturele onderneming de Bottelarij. Zelf ben ik er steeds op uit de gasten van de Rootmolen de beste tips te geven voor uitstappen. Gast-vrij gaat mij hierin verder ondersteunen.

Surf zeker naar de website van Gast-vrij en ontdek unieke plekken in de buurt van je logeeradres.

Website van ‘gast-vrij’