uitstap-ideetjes

uitstap-ideetjes

Toen onze zoon een kleuter was, vroeg hij me ’s avonds met een brede glimlach :’Mama, wat vond jij nu vandaag het leukst?  Alleen de vraag al, toont me dat ik hier te maken heb met een ras-echte levensgenieter.
Lange tijd heb ik me niet meer afgevraagd wat het leukst was, tot ik me bevond in het gezelschap van Geert Goffin van ‘Gast-vrij’.   Ze vraagt haar gasten naar de fijnste ervaring/uitstap op het einde van het verblijf.

Hier is het antwoord van mijn gasten in de eerste helft van juli 2017:
– ‘De tentoonstelling ‘Timeless Beauty’ in het Gallo-Romeins museum was zo de moeite dat we de tentoonstelling twee keer bezocht hebben.   De eerste keer ’s zondags met de dansvoorstelling en daarna nog een keer.’
(Je kan overwegen om de city-pass van Tongeren aan te schaffen.)
– Een andere aanrader : Bilzen Mysteries met Jan Decleir (hiervoor heb je wel een tablet nodig.).
– Voor de 2,5 jaar oude Liene was de speeltuin van Bokrijk een topper;   Blijkbaar zijn niet alle speeltuinen voorzien voor kinderen van deze leeftijd.   Bokrijk had Liene veel te bieden.   Haar ouders Liene vertelde me dat gehandicapten hier heel goed kunnen spelen.
– Het zwembad van Hasselt is pas vernieuwd.   Er is een mooi buitengedeelte, maar ook bij donker weer is er genoeg te beleven binnen voor kleuters.

Toch merk ik dat veel gasten gewoon bij de Rootmolen willen zijn : cocoonen of genieten van het zuid-terras met een drankje.  Sommige kinderen willen helemaal niet op stap en blijven liefst in de buurt van de vijver op zoek naar kikkers, eendjes…

Dit zijn de begin – juli 2017 – tips.

 

Advertentie

Laat een reactie achter

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s